NK Veldrijden Zaltbommel live bij NOS

NK Veldrijden Zaltbommel live bij NOS 728 350 admin

PAPENDAL/ZALTBOMMEL – De mannen- en vrouwenwedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2021 in Zaltbommel is live bij de NOS te zien. Om dit mogelijk te maken is de wedstrijddag van het NK verschoven van zaterdag 9 januari naar zondag 10 januari 2021. Alle betrokken partijen verwachten dat het NK Veldrijden doorgang vindt. Mochten de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt worden, dan kan dat uiteindelijk alsnog consequenties hebben voor het al dan niet doorgaan van het NK.  

“We zijn momenteel drukdoende met alle voorbereidingen, inclusief alle strikt noodzakelijke protocollen. Het is wat dat betreft een bijzondere en uitdagende tijd. Het NK wordt gereden op een prachtig en zeer fraai aangekleed parcours. Wij zijn ook zeer verheugd dat de NOS het NK live uitzendt. Ruim twee uur lang alle spanning en topsport van de elitekoersen zijn zo toch te volgen voor de liefhebbers én dit plaatst uiteraard Zaltbommel in de spotlights. We hebben er alle vertrouwen in dat we dankzij alle betrokkenen, waaronder de Provincie Gelderland, de Gemeente Zaltbommel, sponsors, vrijwilligers, KNWU en de deelnemers er een prachtig en geslaagd evenement van maken. We zien er naar uit!”, aldus Robert Schimmer namens de Stichting Cyclocross Zaltbommel. 

Doordat het NK wordt teruggebracht naar een ééndaags evenement werd eerder al het programma aangepast. Uitsluitend de junioren (jongens en meisjes), de beloften (dames en heren) en als slotstuk de elite (dames en heren) strijden op 10 januari om het eremetaal in Zaltbommel. De inschrijving is inmiddels geopend.